Roadcity.gr

Νεστόριο, Καστοριά

nestorio4-web

Το Νεστόριο είναι ένα πανέμορφο χωριό, 28 χιλιόμετρα ΝΔ της Καστοριάς: χωρίζεται σε Άνω και Κάτω Νεστόριο, με το δεύτερο να φτάνει στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Σε υψόμετρο 890 μέτρων, αποτελεί την πύλη εισόδου για τον ορεινό όγκο του Γράμμου δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του τόπου: δάση με οξιές, έλατα και μαύρα πεύκα, όπου ζουν πολλά ζώα, όπως: καφέ αρκούδα, λύκος, ζαρκάδι, αγριόγατα, αγριογούρουνο, χρυσαετός, πετροπέρδικα και φιδαετός, ενώ στα πλούσια νερά του Αλιάκμονα ταξιδεύουν πέστροφες και κεφαλόπουλα.

Η ιδέα του River Party ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από την τοπική νεολαία που μαζί με τα παιδιά των μεταναστών (που επισκέπτονταν το χωριό το καλοκαίρι) αποφάσισαν να οργανώσουν ένα πάρτυ στο ποτάμι. Το πάρτυ είχε επιτυχία κι άρχισε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο –και πιο παλιό- μουσικό φεστιβάλ, με τους επισκέπτες να έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ έχει καταταχθεί στη λίστα των 12 σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ του »Europe Festival Awards 2012».

river party1

Κάθε χρόνο πλήθος νεόκοσμου κατακλύζει το Νεστόριο και γίνονται όλη μια παρέα. Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η μείωση των τιμών στα εισιτήρια ενόψει κρίσης. Ακόμη, όπως προαναφέρθηκε η φυσική βλάστηση είναι πλούσια κάτι που δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στον επισκέπτη, ειδικότερα στους φυσιολάτρες.

Βέβαια το Νεστόριο καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς κατά την διάρκεια της μέρας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στα καφενεία της περιοχής, να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι μέσα στον κατασκηνωτικό χώρο, για του πιο τολμηρούς να επισκεφτούν τις πηγές του Αλιάκμονα. Για τους λάτρεις των σπορ το Festival διαθέτει χώρους μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, ποδοσφαίρου, αναρρίχησης και άλλων extreme sports. Τα απογεύματα οργανώνονται ζούμπες, μαθήματα γιόγκας. Υπάρχει face painting, μικρά μαγαζάκια με φρέσκους χυμούς, γλυκά, φαγητό και πολύ μπύρα. Οι πιο ανθεκτικοί οργανώνουν και αυτοσχέδια μικρά πάρτυ με κιθάρες, τραγούδια, χορό και γενικά πολύ παρεϊστικη διάθεση….

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να βρεθεί κανείς στο Νεστόριο, οπότε μην χάνετε καιρό ετοιμάστε βαλίτσες με αγάπη, κέφι, μουσική και ξεκινήστε με καλή παρέα σε ένα ταξίδι που θα το νοσταλγείτε για καιρό..

 

Related Articles

Instagram

Τελευταία άρθρα

Newsletter

Θέλεις να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς του RoadCity.gr Βάλε το e-mail σου και κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ!

Τι είναι το roadcity.gr??

Είμαστε μια παρέα φίλων που τους αρέσουν τα ταξίδια, οι φωτογραφίες, τα παράξενα του κόσμου. Στο roadcity.gr ο επισκέπτης θα γνωρίσει μέρη από Έβρο μέχρι Κρήτη, από Κέρκυρα μέχρι Ρόδο, πόλεις και χωριουδάκια που αποκαλύπτουν τον πλούσιο θησαυρό τους, σε όσους θελήσουν να γνωρίσουν τα μυστικά...
διαβάστε περισσότερα