Roadcity.gr

Bungee jumping στον Ισθμό της Κορίνθου

Bungee jumping

Είστε καθοδόν για weekend στην Πελοπόννησο; Μία απαραίτητη στάση στο ταξίδι σας είναι ο Ισθμός της Κορίνθου. Όχι μόνο για να θαυμάσετε με δέος το μεγάλος ύψος της διώρυγας και το βαθύ μπλε της θάλασσας που το διασχίζει, αλλά, γιατί όχι, αν τολμάτε να βουτήξετε κιόλας.

Η γέφυρα του Ισθμού υπήρξε μια πρόκληση που προσελκύει λάτρεις της αδρεναλίνης, είτε ως θεατές, είτε ως συμμετέχοντες, προσφέροντας μια συγκλονιστική εμπειρία σε όσους τολμήσουν το άλμα (Bungee jumping). Επιβλητική θέα του καναλιού της Κορίνθου, ύψος, νερό, ίλιγγος, ευχαρίστηση, αίσθηση της αντίστασης του αέρα σε πρόσωπο και σώμα, μαγεία..Δύσκολα περιγράφεται με λόγια το συναίσθημα που αποκτά κανείς μετά την πτώση.

Το μοναδικό τοπίο πάντως της Διώρυγας, με τα θαλάσσια ρεύματα να αλλάζουν κατεύθυνση περίπου κάθε έξι ώρες κάνοντας αισθητή την στάση των υδάτων, δικαίως καθιστούν το bungee jumping στον Ισθμό της Κορίνθου ένα από τα πέντε καλύτερα όλου του κόσμου.

Όσοι αποφασίσετε, λοιπόν να δοκιμάσετε τα όρια και τις αντοχές σας πηδώντας δεμένοι στο κενό, επισκεφθείτε το Zulu Bungy, μια αυστηρά επαγγελματική ομάδα υπό ελβετική καθοδήγηση που ανήκει στην εταιρία Ζulu Entertainment, η οποία έχει «φέρει» το bungee jumping στην Ελλάδα και εγγυάται στους συμμετέχοντες απόλυτη ασφάλεια. Η εταιρία διαθέτει μία από τις πιο σύγχρονες πλατφόρμες Bungee του κόσμου, με αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και πιστοποίηση TUV.

Η διαδικασία του άλματος γίνεται ως εξής. Ο ενδιαφερόμενος προσέρχεται στην υποδοχή, αναφέρει την κατάσταση υγείας του, ζυγίζεται και περνάει στα αποδυτήρια, όπου του δένουν με ειδικούς ιμάντες και άλλα εξαρτήματα (straps) τα πόδια, για να είναι έτοιμος όταν μεταβεί στην πλατφόρμα. Επίσης φοράει και ένα ολόσωμο ορειβατικό ένδυμα (harness), το οποίο αποτελεί μια δεύτερη ασφάλεια για τον άλτη, και τον βοηθάει και στο ανέβασμα μετά το άλμα.

Στη συνέχεια πηγαίνει στην πλατφόρμα Bungee η οποία βρίσκεται στο κάτω άκρο της τουριστικής γέφυρας της Κορίνθου. Περνάει στο εσωτερικό της, ξαναζυγίζεται από τους υπεύθυνους του άλματος (jumpmasters), τοποθετείται το κατάλληλο σχοινί (bungee rope), ο άλτης δένεται, γίνεται ο τελικός έλεγχος και μετά την αντίστροφη μέτρηση, πηδάει στο κενό και νιώθει την καλύτερη εμπειρία της ζωής του! Στη συνέχεια με ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα, μοναδικό παγκοσμίως στο είδος του, ανεβάζουν τον άλτη πάλι πάνω στην πλατφόρμα και επιστρέφει στη reception όπου και δέχεται τις τελικές οδηγίες.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κατάλληλη και μη εποχή για bungee jumping στον Ισθμό. Η εταιρία παρέχει τις υπηρεσίες της στον Ισθμό κάθε Σαββατοκύριακο τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο άλματα γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.zulubungy.com/index.php

Tagged with:     , ,

Related Articles

Instagram

Sorry:

- Instagram feed not found.

Τελευταία άρθρα

Newsletter

Θέλεις να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς του RoadCity.gr Βάλε το e-mail σου και κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ!

Τι είναι το roadcity.gr??

Είμαστε μια παρέα φίλων που τους αρέσουν τα ταξίδια, οι φωτογραφίες, τα παράξενα του κόσμου. Στο roadcity.gr ο επισκέπτης θα γνωρίσει μέρη από Έβρο μέχρι Κρήτη, από Κέρκυρα μέχρι Ρόδο, πόλεις και χωριουδάκια που αποκαλύπτουν τον πλούσιο θησαυρό τους, σε όσους θελήσουν να γνωρίσουν τα μυστικά...
διαβάστε περισσότερα